ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
(Ιαν 21, 2016)
Επίσημο site της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων Read more...
   |    (Νοε 16, 2015)
Η παρουσία μας στην Δράση του Άλματος Ζωής "Pink the City" Read more...
   |   
demo

 

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων &Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα της σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Επιμελητήριο Αχαΐας την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από το μουσικό σύνολο" Ορχήστρα Δωματίου" του Μουσικού Σχολείου Πατρών το οποίο και καταχειροκροτήθηκε . Ευχαριστούμε θερμά το Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου κο Σταμάτη Λέκκα και τους εκπαιδευτικούς κα Μαρία Ιατρίδου & κα Σακοράφα Θεανώ.
Τις ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας μετέφερε ο Πανοσιολογιότατος πατήρ Ιωακείμ και ευλόγησε την πίτα μας.
 
Η Πρόεδρος της Ένωσης Φωτεινή Συριώτη Κυπραίου απηύθυνε χαιρετισμό :
 
Αγαπητοί γονείς,
Σε μια δύσκολη εποχή κατά την οποία κυριαρχεί έλλειψη προτύπων και στόχων, η ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και φάρο αισιοδοξίας όχι μόνο για τα σχολεία μας, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς αλλά και για κάθε μέλος της κοινωνίας μας. Σημειολογικά η Ένωση Γονέων αποφάσισε την σημερινή μέρα για να κόψη την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της.

Η παρουσία σας σήμερα εδώ μας τιμά ιδιαιτέρως και ενισχύει την πεποίθησή μας ότι αξίζει να προσπαθήσουμε, όλοι μαζί, για ένα καλύτερο αύριο παρά τις διαφορετικές οπτικές που μπορεί να έχουμε για τα θέματα που μας αφορούν.
Αναμφίβολα η εποχή μας είναι εποχή των θαυμαστών κατακτήσεων άλλα και των μεγάλων προβλημάτων. Προβλήματα που φαντάζουν άλυτα καθώς η κερδοσκοπία των ισχυρών ,ο ατομικισμός και η αδιαφορία των πολλών δεν μας αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας.
Σ αυτές λοιπόν τις συνθήκες ο εθελοντισμός εμφανίζεται ως επιτακτική ανάγκη και εμείς οι γονείς με την ανιδιοτελή δράση μας διαψεύδουμε το φόβο ότι ο άνθρωπος έχει κολλήσει στο υλικό με το οποίο φτιάχτηκε ,τη λάσπη, όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Αντώνης Σαμαράκης.

Ως Πρόεδρος της Ενωσης γονέων του δήμου μας θέλω να σας διαβεβαιώσω για την πρόθεσή μας ως γονείς να βρισκόμαστε πάντα δίπλα στα θεσμικά πολιτειακά όργανα, έτοιμοι να συμβάλουμε με αποφασιστικό και αποτελεσματικό τρόπο για την πραγμάτωση των στόχων της πολιτείας.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα διεκδικήσουμε και δεν θα αποκαλύψουμε με εξίσου αποφασιστικό τρόπο την αποκατάσταση πιθανών στρεβλώσεων, ανεπαρκειών αστοχιών ή προβλημάτων που πιθανών προκύψουν ,πάντα με γνώμονα το καλύτερο για τα παιδιά μας και στο μέτρο του δυνατού να προτείνουμε λύσεις αφού όπως καλά γνωρίζετε εμείς δεν νομοθετούμε.
Είναι γνωστό άλλωστε σε όλους μας ότι ο χαρακτήρας και ο προσανατολισμός του εκπαιδευτικού μας συστήματος αποτέλεσε στη χώρα μας από τα πρώτα μετεπαναστατικά χρόνια σημείο έντονου προβληματισμού και πολιτικών αντιπαραθέσεων.
Με την παιδεία –εκπαίδευση ο νέος και εν γένει ο άνθρωπος κατανοεί ότι δεν είναι οι υπερφυσικές δυνάμεις ούτε οι φωτισμένοι ηγέτες οι δημιουργεί της ιστορίας .Ξέρει πως τα κοινωνικά σύνολα παίζουν πρωταρχικό ρόλο και δίνουν ώθηση στον ιστορικό τροχό δημιουργώντας ενεργούς πολίτες που δεν είναι θεατές άλλα πρωταγωνιστές των εξελίξεων.
Με την παιδεία ο ανθρωπος συμπυκνώνει τον ορθό λόγο και την αρετή ,το σεβασμό και την ακάματη δράση συμφιλιώνει τις κοινωνικές ομάδες μεταξύ τους δεν φθείρει συνειδήσεις και δεν εκτοπίζει την ανθρωπιά από τη ζωή του.
Η σημερινή μέρα είναι γιορτή για την Ένωση γονέων του δήμου μας. Σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για την νέα χρονιά, μια παραγωγική χρονιά, με κύριο πρόσταγμα την αγωνία μας για μια καλύτερη παιδεία, ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα που θα οδηγήσει τα παιδιά μας στην επίτευξη των στόχων τους για ένα καλύτερο αύριο. Αλλά και στην καλλιέργειά τους ώστε να είναι χρήσιμα μέλη της κοινωνίας μας και ενεργοί πολίτες, χαρακτηριστικά που ίσως λείπουν από το κοινωνικό σύνολο στις μέρες μας ως συνέπεια της κρίσης που μας ταλανίζει τα τελευταία χρόνια.
Για εμάς η συγκέντρωση αυτή είναι μια ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για όλα τα θέματα που μας απασχολούν, σε ένα γιορτινό κλίμα, καλόπιστα, διατηρώντας και ενισχύοντας τις διόδους επικοινωνίας που έχουμε καλλιεργήσει όλα αυτά τα χρόνια της συνεργασίας μας.
Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την παρουσία σας και εύχομαι σε όλους σας υγεία ,τύχη και ατομική και οικογενειακή ευτυχία . Καλή Χρονιά !!!
 
Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους απεύθυναν χαιρετισμό και τους ευχαριστούμε:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κος Γρηγόρης Αλεξόπουλος
Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Π.Δ.Ε. κος Γεώργιος Αγγελόπουλος
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κος Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κος Ανδρέας Αθανασόπουλος
Ο Διευθυντής Β Βαθμιας Αχαΐας κος Γεώργιος Αφράτης
Ο κος Φίλιας Ανδρέας Εκπαιδευτικός -Δημοτικός Σύμβουλος
Τον Διευθυντή Α/βαθμιας εκπροσώπησε ο κος Τσαγκάρης
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Π.Δ.Ε κος Α. Κουτρόπουλος
Η Πρόεδρος του συλλόγου "Άλμα ζωής" κα Λιολιώ Κολυπέρα
Η Πρόεδρος του συλλόγου " Γλυκιά Ζωή" κα Γούλα Βασιλική
Ο Πρόεδρος του συλλόγου ΠΑΛΟ κος Μίμης Σκαναβής
Ο Πρόεδρος του συλλόγου Βιβλιοχαρτοπωλών Νομού Αχαΐας κος Νίκος Καραπάνος

Ευχαριστούμε το Επιμελητήριο Αχαΐας για την παραχώρηση της αίθουσας και τη Μεταφορική Δ. Κασάπης για την μεταφορά των Μουσικών Οργάνων.

Για τα δώρα τους ευχαριστούμε :
Το Ταξιδιωτικό Γραφείο " Friends Travel "
Το Κατάστημα Vickos Το Ζαχαροπλαστείο Λοτσάρη
Το Σύλλογο Βιβλιοχαρτοπωλών Αχαΐας
February 2019
S M T W T F S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28

Δημοφιλή