ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
(Φεβ 22, 2019)
 Δενδροφύτευση στο Άλσος του Γηροκομείου Read more...
   |    (Ιαν 21, 2016)
Επίσημο site της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων Read more...
   |    (Νοε 16, 2015)
Η παρουσία μας στην Δράση του Άλματος Ζωής "Pink the City" Read more...
   |   
demo

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πατρέων στις 25 Σεπτεμβρίου  απέστειλε το κάτωθι – δελτίο τύπου  όπου κάνει λόγο για τις ελλείψεις και κενά των εκπαιδευτικών. 

"Περίσσεψαν και φέτος οι βαρύγδουπες ομιλίες κυβερνητικών στελεχών, οι συμβουλές και οι ευχές προς εκπαιδευτικούς γονείς και μαθητές για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Περίσσεψε δηλαδή το θράσος όλων αυτών που με τις υπογραφές τους στα μνημόνια συμβάλουν στην περαιτέρω εγκατάλειψη και την καταδίκη της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας. Αυτή η κατάσταση που χρόνο το χρόνο επιδεινώνεται σε βάρος της μόρφωσης των παιδιών μας δεν είναι τυχαίο γεγονός. Είναι το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου και την παράδοση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην ιδιωτική κερδοσκοπία.
Δεν μας αρκεί η παραδοχή των κενών εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας. Η σχολική χρονιά ξεκινά πάντα στις 11 Σεπτέμβρη!!! και μέχρι σήμερα έχουμε ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες εκπαιδευτικών στα σχολεία μας.
Ως γονείς διεκδικούμε την άμεση κάλυψη των κενών ΚΑΜΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΩΡΑ ΧΑΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς ,την ΕΛΜΕ Αχαΐας να δείξει την ίδια αγωνιστικότητα όπως στο παρελθόν και , τώρα χωρίς καθυστέρηση, να διεκδικήσει μαζί με τους γονείς και να απαιτήσει την κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς με μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, σε όλα τα οργανικά κενά, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

Δυστυχώς η διαπίστωση των γονέων είναι ότι άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινά με πολλές χαμένες διδακτικές ώρες."

 

November 2019
S M T W T F S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30