ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
(Φεβ 22, 2019)
 Δενδροφύτευση στο Άλσος του Γηροκομείου Read more...
   |    (Ιαν 21, 2016)
Επίσημο site της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων Read more...
   |    (Νοε 16, 2015)
Η παρουσία μας στην Δράση του Άλματος Ζωής "Pink the City" Read more...
   |   
demo

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ – ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ-ΤΜΗΜΑΤΩΝ Ή ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

Τον περασμένο Νοέμβριο η κυβέρνηση μέσω του υπουργού παιδείας εξήγγειλε ένα ακόμα Εθνικό διάλογο για την Παιδεία. 

Η εξαγγελία αυτή ήρθε ακριβώς τη στιγμή που τα μέτρα της κυβέρνησης διαδέχονται το ένα το άλλο ( κόκκινα δάνεια , πλειστηριασμοί, ασφαλιστικό, εργασιακά κ.α. ) ενώ η κατάσταση στα σχολεία συνεχώς χειροτερεύει.

Αλήθεια ποιός είναι ο λόγος που η κυβέρνηση θυμήθηκε να φέρει στο τραπέζι τον "εθνικό κοινωνικό διάλογο" για την παιδεία και ποιό είναι το νέο που έρχεται να προσθέσει; Τι την εμποδίζει αν πραγματικά θέλει να προχωρήσει σε αλλαγές προς όφελος των μαθητών, εκπαιδευτικών να το κάνει;

Μήπως δεν γνωρίζει ποιές είναι οι προτάσεις γονιών μαθητών και εκπαιδευτικών; Μήπως σκοπεύει να προχωρήσει άμεσα σε μαζικούς διορισμούς με παράλληλη κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας, σε γενναία αύξηση των δαπανών για την παιδεία για να μην πληρώνουμε ούτε ευρώ από την τσέπη μας; Μήπως σκοπεύει να προχωρήσει σε ανέγερση νέων σύγχρονων σχολικών κτηρίων για να καλύψει τις οξυμμένες ανάγκες εκεί που υπάρχουν;

Τίποτα από τα παραπάνω, με τα μέχρι τώρα δεδομένα , δεν έχει στο νου της η κυβέρνηση. Με το διάλογο στον οποίο μας καλεί να πάρουμε μέρος, θέλει απλά να μας βάλει στην εικόνα ,  για να πει μετά «ήσασταν κι εσείς εκεί, τώρα τι μιλάτε;».

Ήδη τα όργανα άρχισαν με το άρθρο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τριανταφυλλίδη  στην εφημερίδα Αυγή ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ προτείνει επιβολή διδάκτρων έως 600 ευρώ στα δημόσια σχολεία.  Η ανάλγητη αυτή πρόταση η οποία καταργεί επί της ουσίας το άρθρο 16 του Συντάγματος   αποτελεί ύβρη στις οικογένειες των μαθητών που αγωνίζονται-  μέσα στην φοροεπιδρομή και την εξαθλίωση που έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια –για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών τους  μέσα από την μόρφωση τους στο Ελληνικό Δημόσιο Σχολείο .

 Από κοντά και άλλος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Γ. Στέφος που και αυτός έρχεται να βάλει το λιθαράκι του στο διάλογο προτείνοντας νέα κλεισίματα και συγχωνεύσεις σχολείων.

Οι υπηρεσίες  του Υπουργείου Παιδείας πρέπει να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν μαθητές και εκπαιδευτικούς  σαν αριθμούς και να λαμβάνουν  υπ όψιν τους και τις επιπτώσεις που έχουν αυτές οι αποφάσεις στις ζωές των ανθρώπων .

Οφείλουμε όλοι οι γονείς να αντιδράσουμε  δυναμικά ενάντια στις συγχωνεύσεις – «κλείσιμο» των σχολείων γιατί:

Θέλουμε σχολεία που να προάγουν τη γνώση και όχι τις δεξιότητες .

Δεν μας περισσεύει κανένα σχολείο. Θέλουμε και άλλα! «Δημόσια, σύγχρονα και ασφαλή»!

Αντιδρούμε στην πολιτική συρρίκνωσης του μορφωτικού δικαιώματος των παιδιών μας .

Διεκδικούμε ουσιαστική μάθηση για όλα τα παιδιά χωρίς φραγμούς και διαχωρισμούς.

Οι 30 μαθητές ανά τμήμα , οι υποβιβασμοί και οι συγχωνεύσεις σχολείων – η μετατροπή σε σχολεία μεγαθήρια- μόνο προβλήματα θα  εμφανίζουν, δημιουργώντας  και αναπαράγοντας  προβλήματα βίας , επιθετικότητας και προωθώντας την ημιμάθεια και την αμορφωσιά.

Να παρθούν τώρα πίσω όλες οι προτάσεις  για  καταργήσεις - συγχωνεύσεις σχολείων ή τμημάτων.

Τα σχολεία μεγαθήρια  γίνονται εύκολη λεία στους «χορηγούς» και τους ιδιώτες που κερδοσκοπούν σε βάρος των γονιών.

Θέλουμε σχολεία που να διορθώνουν τα λάθη του παρελθόντος και να λιγοστεύουν τα του μέλλοντος.

 

December 2019
S M T W T F S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31